Páchateľ streľby v kine predstúpil pred súd s oranžovo-červenými vlasmi

24.07.2012 Celý región

Centennial 23. júla (TASR) - Páchateľa streľby v kine na predmestí amerického Denveru predviedli dnes na prvé súdne vypočúvanie. Predsedajúci Sudca oznámil, že formálne obvinenia voči nemu vznesú až na budúci pondelok.

James Eagan Holmes (24) predstúpil pred súd v Colorade neoholený, s oranžovo-červenými vlasmi v bordovej väzenskej uniforme. Podľa prítomných zástupcov médií počas pojednávania pôsobil dosť letargicky, ospalo až nepríčetne. Súd mu pridelil štátneho obhajcu.

Prokurátorka Carol Chambersová zvažuje, že navrhne odsúdenie Holmesa na trest smrti, čo však najskôr bude konzultovať s rodinami obetí. Konečný návrh trestu tak zrejme predloží súdu až o niekoľko mesiacov. Samotný súdny proces s Holmesom sa podľa prokurátorky nezačne skôr než o rok.

Podľa vyšetrovateľov Holmes odmieta komunikovať. Môže teda trvať celé mesiace, kým sa vyšetrovatelia dozvedia, čo vyvolalo jedno z najhorších vyčíňaní strelca v dejinách Spojených štátov.

Na nočnej premiére nového filmu o Batmanovi v kine na predmestí Denveru Holmes v piatok zastrelil 12 ľudí a ďalších 58 zranil. Zadržali ho krátko po masakre a odvtedy je na samotke.
 

Vyberte región